Wstążka - Orkisz Jasny

Wspaniały, kremowy w smaku makaron doskonały do wszelkich sosów.

Myślę, że doskonale komponuje się z równie delikatnymi w smaku składnikami, zestawionymi tak, by podkreślić smak pappardelle:

A oto nasza propozycja:

Makaron orkiszowy jasny pappardelle - 1 op

Filety z białej ryby ( mintaj, morszczuk, dorsz )

Pieczarki

Cebula - 1 szt

Kostka grzybowa rosołowa

Świeży koper

Śmietana, sól, pieprz, olej do smażenia

Posiekaną cebulę chwilę smażymy na rozgrzanym oleju, dorzucamy pokrojone pieczarki i kostkę rosołową. Chwilę dusimy razem, dokładamy rybę i na małym ogniu dusimy do chwili aż ryba będzie gotowa.

Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.

Do sosu dodajemy śmietanę i koperek, doprawiamy, delikatnie mieszamy i wykładamy na talerze.

Smacznego