Świderek kukurydziany

Świderek kukurydziany

Ekologiczny świderek kukurydziany - nowa fascynujaca zabawa kulinarna - dostępna już teraz. Dla wszystkich, zwłaszcza dla świadomych, tego, że...

 

jedzenie ma być smaczne, owszem, ale to zaledwie jedna jego funkcja. Inna jest o wiele ważniejsza:

to czym się karmisz dostarczasz swojemu organizmowi - w postaci sił życiowych i jasnego umysłu.

 

Przepis na świderek kukurydziany z sosem pomidorowym i parmezanem

składniki:

4 pomidory
2 cebule
4 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
3 listki świeżej bazyli
50 g startego parmezanu (2 łyżki)
pieprz i sól do smaku
1 paczka dobrych świderków kukurydzianych

Obierz pomidory ze skórek i pokrój na mniejsze kawałki. Obrana i pokrojoną celube wrzuć na rozgrzaną oliwę. Podsmaż na złoty kolor. Dodaj pomidory, podsmaż a nastepnie dolej wody (ok. 1/2 szklanki), przykryj i podduś tak, aby pomidory rozgotowały się. 
Na koniec dodaj roztarty ząbek czosnku, rozdrobnione listki bazylii, dodaj sól i pieprz. Przemieszaj wszystko. Ugotuj makaron - odcedź, dodaj do sosu, lekko przemieszaj. Wyłóż na talerze, posyp parmezanem.

SMACZNEGO !