Nitka kukurydziana

Nitka kukurydziana

Nowy kształt - nitka kukurydziana. Równie smaczna jak wcześniejsze formy, tyle że... delikatniejsza

Przepis na szybką potrawę z nitką kukurydzianą

Składniki - najlepiej ekologiczne:
1 marchew
1 pietruszka
1 seler
20 dag mięsa mielonego z szynki
1 litr przecieru pomidorowego - ekologicznego : )
natka pietruszki lub parę listów bazylii
sól i pieprz do smaku
paczka dobrego makaronu kukurydzianego

Mięso podsmaż i wrzuć do garnka, do wrzącej wody. Warzywa obierz i pokrój na większe kawałki (2/2cm). Równiez podsmaż - może być w naczyniu po mięsie, i wrzuc do wody z mięsem. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez 10 minut, wrzuć paczkę makaronu. Pogotuj przez ok. 5 minut, po czym wlej przecier pomidorowy. Pogotuj przez następne 3-5 minut. Na koniec dodaj rozdrobnioną bazylię lub posiekaną natkę. Zjedz.

SMACZNEGO !