Makarony ekologiczne na wodzie źródlanej

Makarony owsiane

Pośród europejskich zbóż to owies jest najbogatszym w białka oraz tłuszcze roślinne. Białko które zwiera jest lekkostrawne. Charakteryzuje go wysoka zawartość węglowodanów, soli mineralnych, błonnik, witamin z grupy B oraz pierwiastków takich jak: wapń, magnez, żelazo, fosfor, sód oraz potas.

Owies jest źródłem luteiny, która chroni oczy, wyostrza  pamięć i upiększa skórę. Makaron owsiany zawiera wysoki poziom błonnika który równoważy poziom cukru we krwi, białko i tłuszcze składają się w dużej mierze z kwasu linolowego. Makaron owsiany polecany jest osobom chorym na cukrzycę i choroby układu krążenia. Ma on działanie wzmacniające organizm - zapewnia siłę fizyczną i energię życiową.

Zapraszamy... Platforma zakupowa
Rodzinnej Wytwórni Makaronów Fabijańscy