Makarony ekologiczne na wodzie źródlanej

Makarony orkiszowe

Orkisz to, obok pszenicy płaskurki, jedna z najstarszych odmian pszenicy. Makaron wykonany z mąki orkiszowej jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, białko i błonnik, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Ponadto przyśpieszając metabolizm, odpowiada za prawidłową ochronę jelit, trawienie i wchłanianie potrzebnych organizmowi składników.
Zawiera witaminy z grupy B, PP i wiele cennych minerałów, takich jak żelazo, potas, cynk i wapń. Korzystnie wpływa na cerę, włosy i skórę dzięki zawartości krzemu. Kolejną zaletą orkiszu jest to, że obniża poziom cholesterolu we krwi.

Zboże to zostało zapomniany przez ludzkość, dzięki czemu ominęły go wszelkie modyfikacje. Łuska orkiszu jest tak mocna, że chroni go przed wszelkimi zanieczyszczeniami środowiska i promieniowaniem.

Zapraszamy... Platforma zakupowa
Rodzinnej Wytwórni Makaronów Fabijańscy