Makarony ekologiczne na wodzie źródlanej

Makarony kukurydziane

Świderek kukurydziany

Fusilli - 300g Classic
Makaron kukurydziany
Świderek kukurydziany

Ekologiczny świderek kukurydziany - nowa fascynujaca przygoda kulinarna - dostępna już teraz. Dla wszystkich, zwłaszcza dla świadomych tego, że...

więcej

Nitka kukurydziana

Filini - 300g Classic
Makaron kukurydziany
Nitka kukurydziana

Nowy kształt - nitka kukurydziana. Równie smaczna jak wcześniejsze formy, tyle że... delikatniejsza

więcej

Makaron kukurydziany jest bogata w błonnik i witaminy B, E oraz A. Zawiera składniki mineralne, takie jak żelazo, potas, fosfor i magnez. Mąka kukurydziana z której otrzymuje się makaron zawiera więcej błonnika niż mąka pszenna, nie zakwasza tak bardzo organizmu a tym samym pomaga zachować równowagę kwasowo-zasadową. Makaron ten ma wyjątkowy smak i piękny, złocisty kolor. Polecany jest osobom, które stosują diety niskobiałkową oraz cierpiącym na choroby nerek lub wątroby.

Makaron kukurydziany może być spożywany przez osoby wykluczające ze swojej diety gluten, ponieważ nie zawiera on tego alergenu. Wysoka zawartość błonnik sprawia, że idealnie sprawdza się w dietach redukcyjnych.

Zapraszamy... Platforma zakupowa
Rodzinnej Wytwórni Makaronów Fabijańscy
przejdź