Składniki doskonałe

Makaron wytwarzamy z mąk ekologicznych:

...oraz żywej wody źródlanej Kapellanka, której źródło znajduje się wśród czystych pól i łąk Gór Kaczawskich…

 

Skład makaronów:

 

Co oznacza mąka PEŁNOZIARNISTA?

Pełnoziarnistośc oznacza, że w skład mąk wchodzą całe ziarna, łącznie z okrywą owocowo-nasienną i zarodkiem. To z kolei oznacza, iż większość pożytecznych składników jak błonnik pokarmowy, składniki mineralne, białka i tłuszcze oraz witaminy są zachowane i trafiają na Państwa talerze.

Gdy do diety wprowadzamy potrawy z mąk pełnoziarnistych, suplementy w postaci czystego błonnika są zbyteczne. Ilośc składników mineralnych również jest na wyższym poziomie.To zalety pełnoziarnistości.

Cechą charakterystyczną makaronów z mąki pełnoziarnistej jest wyrazisty smak oraz kolor - od beżowego po brązowy, zależnie z jakiego zboża. Mają również grubszą teksturę, są twardsze i mniej rozciągliwe. Zachowują więcej wody i z tego względu należy gotować je nieco krócej niż tradycyjne makarony, jednak to zależy również od indywidualnych upodobań.

Posiadają wysokie walory kulinarne - są po prostu smaczne : )

 

DLACZEGO woda źródlana Kapellanka, a nie kranówka?

Wszystko co znajduje się w wodzie źródlanej, pozostaje w makaronie.

 

Ostatnie badania i wnioski z nich wypływające są ... zadziwiające. Fizyka, biologia, matematyka - wszystko łączy się ze sobą, naturalnie! Przecież to wiedza o naturze. Również - zadziwiającej naturze wody, która jest substancją jedyną we Wszechświecie, mającą właściwości odmienne od wszystkich innych substancji, które znamy.

 

Nasz mózg składa się w 90% z wody. Można usunąć dużą część mózgu (szarych komórek) i ciągle normalnie egzystować.

Lecz gdy usunie się wodę, mózg przestanie funkcjonować. To samo dotyczy struktury DNA. Łańcuch DNA jest upakowany molekułami wody i jeśli w organizmie zabraknie wody - łańcuch się rozpadnie.

Cząsteczki wody łączą się w grupy, tworząc określoną, harmonijną strukturę. Możemy to zobaczyć w płatkach śniegu. Taką strukturę ma zdrowa, naturalna woda. Struktura wody (kształt połączeń) jest tworzona poprzez wibracje cząsteczek wody. Cząsteczki wibrujące przekazują informację tworząc określone połączenia między cząsteczkami. Można to porównać do tworzenia słów i zdań z liter. Ostatecznie budujemy przekaz informacyjny.

 

Każda cząsteczka wody zawiera w sobie całą historię, również tą najnowszą: zanieczyszczenia, promieniowanie, niewłaściwe urządzenia, którymi płynie bądź jest "wyciskana" z ziemi. Te negatywne informacje odbijają się w jej strukturze: jest asymetryczna, zdeformowana, zawiera błędy. Nie tworzy takich pięknych, symetrycznych gwiazdek. Nie pasuje do komórek naszego organizmu. Nasz organizm jest nieprzygotowany do przyjmowania wody o takiej budowie.

 

Więc decydujące jest, jaką wodę używasz do jedzenia i picia, ponieważ Twoje komórki

absorbują oddzielnie każdą molekułę, wody poprzez cienką rurkę w membranie komórki

i jeśli ta molekuła nie ma odpowiedniej geometrii Twoje komórki jej nie wpuszczą.

 

Możesz, więc pić bardzo dużo, a Twoje komórki będą ciągle odwodnione.

 

Dlatego nasz makaron wytwarzany jest na naturalnie żywej wodzie, która ma dziewiczą strukturę (geometrię) i pełna jest pozytywnych informacji, które odżywiają Twój organizm - woda źródlana Kappelanka.

 

Kationy:

Wapniowy Ca2+

75,15 mg / l

Magnezowy Mg2+

20,66 mg / l

Sodowy Na+

6,67 mg / l

Potasowy K+

2,12 mg / l

 

Aniony:

Wodorowęglanowy HCO3-

263,40 mg / l

Chlorkowy Cl-

13,18 mg / l

Siarczanowy SO42-

28,60 mg / l

 

Ogólna zawartość składników: 453,82 mg/dm3

Analizę wykonało Laboratorium PZH w Poznaniu

źródło: http://galony.kapellanka.com.pl/woda/