Idea

Zaczynając swoją drogę do optymalnej, zdrowej diety czyli przechodząc do odżywiania zamiast jedzenia pomyślałem, że jest wiele do zrobienia w dziedzinie żywności ekologicznej na naszym rynku. Pojawił się pomysł makaronu ze składników naturalnych i odżywczych czyli orkiszu i wody źródlanej

Historia rozpoczęcia produkcji makaronów.

Etap pierwszy - sprzeczność
Chodząc na zakupy obserwowałem mnogość produktów spożywczych. Na okrągło reklamy – tych, które już są w sprzedaży, oraz nowych. W domu, u znajomych, rodziny - pełne lodówki
i zawsze pełne brzuchy. Z drugiej strony widziałem plagi chorób wszelakiego rodzaju: od zawałów serca i nowotworów przez alergie na wszystko, po autyzm i chorobę alzheimera.

Etap drugi – konkluzja
Wnioskiem z powyższych obserwacji był jeden: oferowane produkty spożywcze – ich wartość odżywcza (a raczej brak wartości) mają niezwykle silny wpływ na zdrowie i są przyczyną wielu chorób.

Etap trzeci – niezdrowa "zdrowa" żywność i wątpliwa ekologia
Zainteresowałem się zdrową żywnością i odkryłem, co się za tym kryje. Często jest to tylko puste hasło reklamowe, chwyt marketingowy Przykład – zdrowa żywność uprawiana przemysłowo lub modyfikowana.

Etap czwarty – powrót do korzeni
Czyli zrób to sam ale z prawdziwie odżywczych składników. Kupując surowce, które mają wiele pozytywnych wartości dla organizmu, zacząłem wytwarzać własną żywność. Pośród wielu wysokogatunkowych, ekologicznych surowców była mąka orkiszowa, która zastąpiła całkowicie mąkę pszenną.

Etap piąty – makaron z orkiszu i wody źródlanej
Doszedłem do wniosku, że mogę zaoferować prawdziwie odżywczy, a zarazem smaczny makaron z orkiszu i żywej, zdrowej wody źródlanej. Tak zostałem wytwórcą - producentem zdrowej żywności ekologicznej czyli makaronu ekologicznego z orkiszu.

Zapraszamy... Platforma zakupowa
Rodzinnej Wytwórni Makaronów Fabijańscy
przejdź